Èxit de participació de l’Escoleta de Pinya

Des de la Jove Muixeranga de València pensem que la primera Escoleta Oberta de Pinya, que es va fer dissabte a l’escola Pare Català de Benimaclet, ha estat un èxit rotund. Pels continguts i per l’assistència. Què és la muixeranga? Per què fem muixeranga? Les dues preguntes que Mariano Fraind i Raül Sanxis, muixeranguers d’Algemesí, llançaren d’entrada als assistents a l’escoleta; ells, van reconèixer, han estat anys elaborant la resposta.

Col·locació de la faixa, les diferents posicions de la pinya, la importància de cadascuna d’elles, la preservació del trets genuïns de la muixeranga, són moltíssims els conceptes que Mariano i Raül van anar descabdellant durant tot el matí. Però, per damunt de tot, ens van transmetre la seua passió pel fet muixeranguer. Passió que se’ns dubte van saber encomanar-nos i que cadascú de nosaltres ens vam endur a casa nostra, com un xicotet tresor del qual hem de tindre cura i saber-lo conservar. Alguns vinguts de ben lluny, com els de la Muixeranga d’Alacant, i també de la Nova Muixeranga d’Algemesí, de la Muixeranga de Cullera, de la Muixeranga de Torrent i de la Muixeranga de València. Una pinya de molts colors. Una pinya que vam aprendre a sentir. El dinar posterior, al Centre Social Terra, va donar per parlar a bastament de la situació de les colles, dels problemes comuns i també dels somnis i anhels comuns. Teixint complicitats i aliances, molt profitós.

N’hem quedat ben satisfets, a la Jove Muixeranga de València. Amb l’organització de l’Escoleta de Pinya hem volgut posar la llavor de futurs tallers o jornades tècniques, el format de les quals s’haurà de decidir entre les colles. Desitgem que es puguen dur a terme.

page 1 of 2

 

Deixa un comentari

Contacte

Envia'ns un correu electrònic i ens posarem en contacte amb tu el més prompte possible .

La Jove Muixeranga de València organitza una Escola Oberta de Pinya a Benimaclet